Žádost o stůl
Upravte podrobnosti a my se pokusíme najít pro vás ta nejlepší místa.


Restaurace & terasa & bar
Od roku 2015
Obědové À la carte
Ochutnávka z menu od 13. 6.
(Změna v jídelním lístku možná)
Restovaná králičí játra
na cibulce podávané na bramborové placce
235,-
Míchaný listový salát
s Kadovským sýrem, hruškou a med.-hořčičným dresinkem
225,-
Silný drůbeží vývar
trhané maso, naše nudle
95,-
Hovězí guláš
se špekovým knedlíkem
395,-
Pečená krkovice
na medu, bramborový salát s jablky
405,-
Králík
ve smetanové krustě, bramborová kaše
425,-
Zapečená žemlovka
s jablkem a skořicí
165,-
Do restaurace je nutná rezervace míst!

Rezervace stolu
Upravte podrobnosti a my se pokusíme najít pro vás ta nejlepší místa.

Privátní večeře
na mole
ČERVEN - SRPEN
nutná rezervace míst
Zveme vás na privátní pětichodové degustační menu Paňmámy Marcely Teplé, kde se snoubí jedinečné rodinné recepty s poctivým využitím lokálních surovin z Vysočiny – od zeleniny farmářů až po bylinky z vlastních záhonů. Její “domácká” kuchyně, oceněná čepicí Gault & Millau, ožívá na dřevěném mole v tiché zahradní oáze.
K menu nabízíme dvě varianty výběrového šampaňského Vincent d’Astrée:
-
5 500 Kč včetně láhve Brut Premier Cru (jemné bublinky, tóny jablek a máslového pečiva)
-
6 800 Kč s ročníkovým Champagne 2015 (plné tělo, zralé peckoviny, minerální švih)
Celkový zážitek dotváří nerušená atmosféra zahrady, decentní osvětlení a vstřícný servis, který podtrhne autenticitu každého chodu. Rezervujte si svůj večer a nechte se unést babiččinou elegancí moderní gastronomie pod širým nebem.
U rezervací 4 a více osob může být vyžadována záloha 150,-Kč/osoba, která v případě zrušení 2 a méně dnů od data rezervace propadá ve prospěch Statku Blatiny.
Při zrušení rezervace více než 3 dny před datem rezervace je záloha do 2 prac. dnů vrácena.
Pro skupiny nad 10 osob platí zvláštní podmínky. Pro více informací nás kontaktujte na info@statek-blatiny.cz

Uvařeno s láskou.
Jako pro rodinu.
"Jsme vlastně restaurace bez kuchaře" ráda používá naše Paňmáma, Marcela, když se baví s hosty v restauraci. Tradiční poctivou kuchyni předvádí pro hosty již 10. rokem a těší se stále větší oblibě.
Naši hosté tak často vzpomenou díky vůni a chuti našich jídel na svá dětství.
Do toho špetka dnešních možností, čerstvé suroviny a charakteristika kuchyně naší Paňmámy je na světě.
Naše restaurace
v jedinečném stylu odkazující na tradice venkova
nabízí komfortních 50 míst a v letní sezóně možnost
posezení na terase v hotelové zahradě.
Restaurace U Paňmámy byla pro rok 2025 zařazena
s oceněním kuchařské čepice
do mezinárodního průvodce Gault&Millau Czech.
Otevírací hodiny
pro hotelové hosty Statku Blatiny
PO - ÚT
ZAVŘENO
18 - 20
ČT - SO
NE
12 - 16 18 - 20
12 - 14
Pro večeři není nutná rezervace míst.
Otevírací hodiny
pro veřejnost
PO - ST
ČT - SO
NE
ZAVŘENO
12 - 16 (od 17.4.)
12 - 14
Do restaurace je nutná rezervace míst!